کد خبر 900277
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۵
دارچین

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را در رفع دیابت نوع ۲، التهاب و ورم مفاصل و روماتیسم مفصلی مؤثر دانست.

به گزارش مشرق، شربت دارچین حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، اوژنول، سینامیل استات، کامفر و زینجیبرن است.

بیشتر بخوانید:

تشخیص دیابت ۲۰ سال زودتر از ابتلا

برای بررسی خواص شربت دارچین و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص شربت دارچین

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص شربت دارچین اظهار کرد: این شربت نقشی مؤثر در کاهش قند خون به ویژه دیابت نوع ۲ و دیابت بارداری دارد، شربت دارچین اعضای رئیسه بدن (قلب، مغز و کبد) را تقویت می‌کند.

وی درباره خواص دیگر شربت دارچین بیان کرد: این شربت برای مبتلایان به ام‌اس بسیار مفید است و به رفع التهاب و ورم مفاصل (آرتریت) و روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید) کمک می‌کند، شربت دارچین رطوبت‌های مغزی را که به صورت نزله پشت حلق جمع شده است، برطرف و از بروز سینوزیت در افراد جلوگیری می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت دارچین تأثیری چشمگیر در بهبود سرماخوردگی، آنفلوآنزا و بیماری‌های تنفسی دارد، این شربت معده و کبد را تقویت و بوی بد دهان را هم رفع می‌کند.

عظمایی تأکید کرد: شربت دارچین نشاط‌آور است و نقشی مؤثر در رفع اضطراب، استرس، ترس، وسواس، جنون و رعشه دارد، این شربت تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد سیستم عصبی و مغز دارد بنابراین حافظه را تقویت و از ابتلای افراد به پارکینسون و آلزایمر جلوگیری می‌کند.

وی تصریح کرد: شربت دارچین چربی بد خون (LDL) را کاهش می‌دهد، این شربت نقشی مؤثر در لاغری و کاهش وزن به ویژه در افراد بلغمی مزاج دارد، شربت دارچین برای افرادی که دچار سردی دست و پاها هستند، بسیار مفید است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت دارچین ضد نفخ و بادشکن است و تأثیری چشمگیر در رفع عفونت‌های بدن، تهوع صبحگاهی، غلظت خون و سکسکه، تقویت بینایی و سیستم ایمنی بدن، تسکین دردهای قاعدگی، افزایش قدرت باروری در مردان و رقیق شدن خون دارد.

عظمایی یادآوری کرد: مبتلایان به دیابت بارداری قبل از مصرف شربت دارچین باید با پزشک مشورت کنند، استفاده همزمان شربت دارچین با داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و وارفارین ممنوع است، زیرا این شربت اثربخشی داروها را افزایش می‌دهد بنابراین باید بین نوشیدن شربت و مصرف داروها ۲ تا سه ساعت فاصله باشد.
مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت دارچین

چوب دارچین                                  ۶۰ گرم

گل میخک                                        ۱۰ گرم

زنجبیل                                             ۱۰ گرم

تخم گشنیز                                    ۱۰ گرم

عسل                                               ۴۰۰ گرم

آب                                                  ۲ لیتر

طرز تهیه شربت دارچین

- نخست چوب دارچین، گل میخک، زنجبیل و تخم گشنیز را نیم‌کوب کنید سپس آنها را داخل آب بریزید و بگذارید ۲۴ ساعت بماند.

- مخلوط مواد نیم‌کوب شده و آب را به مدت ۱۰ دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید.

- ترکیب مواد نیم‌کوب شده و آب را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا دمای ترکیب متعادل شود. (به ۵۰ درجه سانتی‌گراد برسد)

- مخلوط مواد نیم‌کوب شده و آب را صاف و عسل را به آن اضافه کنید.

- شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.

- شربت را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

- برای تهیه یک لیوان شربت دارچین چهار قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید و بقیه لیوان را آب جوشیده شده ولرم اضافه کنید.

- شربت دارچین را می‌توان روزانه سه لیوان به شکل گرم میل کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس